Uzmanlar uyardı! Balığı sakın bu şekilde kızartmayın

Uzmanlar daima yaptığımız balık kızartma alışkanlığı olan ”unla balık kızartma” işlemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundular.Unla kızartılan balık, karbonhidrat ve şekerin yüksek sıcaklığa uğraması kanserojik maddeleri açığa çıkarıyor. Karbonhidratın aşırı yüksek ısıya maruz kalması HMF (Heterosiklik Amino Asit) adında olan zararları bileşenleri ortaya koyar. Bu bileşenler, hücrelerde kanser oluşumuna sebep olur. Hem de balıkta bulunan amino asitlerin yüksek ısıya maruz kalması HMF adında olan kanserojen maddeleri ortaya çıkarır. Bu bileşenler yağda kızartılan ürünlerde kendini gösteriyor. Bu sebeple beslenme şeklinizden unlu kızartmaları ve hatta tüm kızartma çeşitlerini çıkartmakta yarar var.Bu balık kızartma alışkanlığından bir an ilkin vazgeçilmesi icap ettiğini belirten uzmanlar balığın en sıhhatli şekilde pişirilme yöntemini açıkladılar. Balığı buğulama olarak pişirmek en sıhhatli pişirme şekilleri içinde yer verilmiştir. Hem de balığı yüksek ısı yerine, düşük sıcaklıkta fırında pişirebilirsiniz.

Son Dakika Haberler