06.05.2023 22:53
Son Güncelleme: 06.05.2023 22:53
Kalp hastalıkları ve kalp krizi dünyada her yıl milyonlarca insanoğlunun ölümüne sebep oluyor. Kalp sağlığınızı korumak için hem günlük alışkanlıklarınıza hem de beslenme düzeninize dikkat etmeniz gerekiyor. Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, stres ya da fena alışkanlıklar kalp sağlığını negatif yönde etkiliyor. Son meydana getirilen araştırmalar 40 yaşın altındaki kişilerde bazı kalp hastalıklarının son on yılda arttığını buldu. Doktorlara nazaran, çoğu zaman işlenmiş gıdaları yemeyi içeren batılı yaşam seçimi kalp hastalıklarını körüklüyor. Dr. Sharonne ve öteki kardiyolog Dr .Andrew Freeman, kalp sağlıklarını korumak için sınırlamaya çalışmış oldukları en mühim yiyeceklerden bazılarını paylaştı. Bu yiyeceklerin bilgisizce tüketimi riskli durumlara sebep olabiliyor.
İŞLENMİŞ GIDALAR
Sosis, sucuk, salam benzer biçimde işlenmiş gıdalar vücudunuz için fazlaca zararı dokunan. Uzmanlar, sosis benzer biçimde işlenmiş etlerin yüksek kalori, doymuş yağ, tuz ve nitrat benzer biçimde katkı maddeleri içerdiğini açıklıyor. Dünya Sıhhat Örgütü’nün işlenmiş et yemenin kansere niçin bulunduğunu belirlediğini açıklamıştı. Bu sebeple sağlığınızı korumak için bu gıdalardan uzak durmanız gerekiyor.
PUDİNG
Puding tadıyla ve lezzetiyle fazlaca sık tüketilen tatlılardan biri. Sadece puding içinde yüksek oranda şeker içeriyor. Pudingi aşırı tüketmek kilo alımına sebep oluyor. Uzmanlar fazla şişman olmanın kalp hastalığı, bazı kanserler ve tip 2 diyabet benzer biçimde sıhhat sorunları riskinizi artırdığını açıklıyor.
ENERJİ İÇECEKLERİ
Enerji içecekleri de içinde yüksek oranda şeker ihtiva eder. Son aşama sağlıksız olan enerji içecekleri yüksek gerilim yada aritmi benzer biçimde sorunlara niçin olabilir. Uzman, bunun kafeini atlamanız gerektiği anlamına gelmediğini söylemiş oldu.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI
Hindistan cevizi yağı pek fazlaca alanda çoğunlukla kullanılıyor. Sadece Hindistan cevizi yağı riskli durumlar yaratabiliyor. Ateroskleroz olarak malum arterlerdeki kolesterol blokajlarını yansılamak etmek için fare ve sıçanlarda meydana getirilen çalışmalarda da kullanılır. Hindistan cevizi yağı çoğu zaman fazlaca sıhhatli olarak biliniyor. Uzmanlar Hindistan cevizi yağının yalnız bakım ve güzellik alanında kullanılmasını mutfaktan ve yiyeceklerden kesinlikle uzak tutulmasını söylüyor.
KAHVE KREMASI
Kahve hem kokusuyla hem de lezzetiyle sevmiş olarak tüketiliyor. Fakat kahvesini kremalı tüketmeyi sevenler için çekince kapıda. Bundan dolayı kremalı kahveler aşırı derecede şeker ve trans yağ içeriyor.
PATATES KIZARTMASI
Patates kızartmasına çoğu zaman kimse hayır diyemiyor. Leziz tadı sebebiyle kahvaltılarda, öğle ya da akşam yemeklerinde çoğunlukla tüketilen patates kızartması, tüketmek ise tip 2 diyabete yakalanma riskini arttırıyor. Patates kızartması aşırı yağlı olduğundan damarları tıkayabiliyor. Patates kızartması hipertansiyon hastası olmanıza da davetiye çıkarıyor.
CİPS
Fazla tuz tüketmek yüksek gerilim, kalp hastalığı ve nüzul için mühim bir risk faktörüdür. Cips içinde vücut için sağlıksız olan birçok şey bulundurur. Doktorlar, otomatlarda bulabileceğiniz tuzlu, çıtır çıtır işlenmiş karbonhidrat dolu minik torbalardan uzak durmanızı tavsiye etti.
Son Dakika Haberler