Hamsiyi muhakkak bu şekilde yiyin – Sıhhat Haberleri

Hamsi tavasından buğulamasına her şekilde afiyetle yediğimiz hamsi balığını, tamamımız yanlış tüketiyormuşuz. Değişik değişik şekillerde tüketilen hamsi balığının daha ilkin duymadığınız püf noktalarından bahsedeceğiz.Uzmanlar hamsi, istavrit şeklinde minik balıkları kılçıkları ile yemeyi tavsiye ediyor. Çoğumuz ızgara ve buğulamasını yaparken hamsiyi kılçıklarından temizler ve aslen epeyce vakit harcarız.
Sadece Omega 3 ve kalsiyum sebebiyle kemik sağlığı için mühim bir kaynak olan hamsi ve istavriti kılçığı ile tüketmek daha yararlı. Balığın içindeki iskelette bulunan kalsiyum kemiklerin kuvvetlenmesine destek verir. Kılçık bakımından en minik ve çiğnenebilen balık ise hamsidir. Uzmanlar, bilhassa balığın, hamileler ve yaşlılar için kalp hastalıkları, alzheimer, görme bozuklukları, ruh sağlığı, prostat, astım, şeker şeklinde hastalıklara karşı koruyucu bulunduğunu bildirmektedir.Hamsi, yağda eriyen A ve D vitaminleri yönünden oldukça zengindir. Kansızlığın önlenmesine destek verir.

Son Dakika Haberler