26.10.2022 12:03 Haber Deposu: İHA Ahmet Akın kış aylarında tüketilen greyfurt meyvesinin cilt üstündeki tesirleri hakkında bilgiler verdi. Bilhassa içinde bulunan kolajen ile cildin yaşlanmasını önlediğini ve ciltte oluşan lekelerin rengini açtığını belirten Akın, “İnsan vücudunda yaş ilerledikçe kolajen üretimi azalır. Bu üretimin azalmasıyla beraber cildimizde yaşlanma yavaş yavaş ortaya çıkar. Kolajen eksikliğinin yansımaları en oldukca cildimizde görülüyor; cildimiz sıkılığını kaybederek sarkar, matlaşır ve kırışıklar kaçınılmaz hale gelir. Son yıllarda güzellik ve gıda takviyesi sektörünün gözdesi olan kolajen, ek olarak eklem kıkırdaklarından tendonlara, dişlerden tırnaklara kadar pek oldukca organ ve dokulara yarar sağlıyor.
İnsan vücudunda en oldukca bulunan protein olan kolajenin temel görevi; vücudun kemik, kıkırdak ve kas dokularına yapısal destek vermek olarak biliniyor. Kolajeni vücudumuz kendi üretiyor. Sadece 25’li yaşlardan itibaren vücudumuzda kolajen üretimi yavaşlamaya başlarken, 35’li yaşlardan sonrasında yavaşlama hızını artırıyor, bunun sonucunda negatif etkisinde bırakır kendini daha çok gösteriyor. Bu protein et balık ve yumurta beyazı benzer biçimde yiyeceklerde olduğu bilinse de kış meyvelerinden kabul edilen greyfurtta da mühim oranda bulunuyor” dedi.
Son Dakika Haberler