05.05.2023 21:15
Son Güncelleme: 05.05.2023 21:15
Kahve kokusuyla ve lezzetiyle sevmiş olarak tüketilen içecekler içinde içeriyor. Güne zinde ve dinç bir halde adım atmak isteyenler çoğu zaman kahveyi sabahları uyandıktan derhal sonrasında tüketmeyi tercih ediyor. Sadece kahvesi aç karnına içmek vücut sağlığınızı negatif yönde etkileyebiliyor. Meydana getirilen son araştırmalar aç karnına kahve içmekle ilgili tüm gerçekleri ortaya çıkardı.
MİDE EKŞİMESİ
Aç karnına kahve içmek mide yanmasına niçin olabilir. Bilmeyenler için mide ekşimesi, göğsün üst kısmında ve göğsün ortasında yanan bir ağrı yada hastalık anlamına gelir. Çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Kahve, midenizin pH’ını düşürecek olan mide asidi üretimini başlatır. Kahvenizi sütlü tüketirseniz yada midenizde esasen yiyecek var ise bu azalma olmaz yada daha azca olur. Birazcık daha düşük bir pH, mide astarı için bir problem teşkil etmese de, asitten meydana gelen hasara karşı daha savunmasız olan yiyecek borunuzun astarı için bir problem teşkil edebilir.
UYKUSUZLUĞA SEBEP OLABİLİR
Uyandıktan derhal sonrasında kahve içmek size yarardan oldukca zarar verebilir. Araştırmaya gore, vücudunuzun kortizol üretimi, siz uyandıktan sonraki saatte üç günlük zirvesinden birinde. Kortizol, uyanıklığı artırmaya destek sunar. Bilinmeyenler için, kahvenizde bulunan kafein bununla beraber kortizol seviyenizi de yükseltir. Şimdi, kafein içeren kahveyi vücudunuzun esasen kortizol üretiminin zirvesinde olduğu bir zamanda tüketirseniz, vücudunuza daha azca kortizol üretmeyi öğretecektir. Hem de kahveye hoşgörü geliştirmeye de katkıda bulunabilir, bu da aynı uyanıklık seviyesine ulaşmak için daha çok oranda kafein (kahve) içmeniz gerektiği anlamına gelir. Araştırmalar, dengeli bir rejimle beraber kahve içmenin kolonu uyarmaya ve bağırsak düzenliliğini artırmaya destek bulunduğunu gösteriyor. Sadece karnınızda herhangi bir yiyecek olmadan kahveyi aç karnına içerseniz, bağırsaklarınız istemediğiniz kadar oldukca çalışabilir.
KAHVEYİ NE ZAMAN İÇMELİYİM?
Uzmanlar, kahvenizi yada çayınızı uyandıktan minimum bir saat sonrasında tüketmenizi tavsiye ediyor. Mütevazi kahve yerine yiyecek borunuza olan tesirini azaltmak için sütle içmeyi tercih edin. Sabah uyandıktan derhal sonrasında kendinizi halsiz hissediyorsanız, bol miktarda uyuduğunuzdan güvenilir olun. Susuzluk da bu duygudan görevli olabilir ve uyandıktan sonrasında su içmek daha enerjik hissetmeye destek olabilir.
Son Dakika Haberler